Yod Mintaraga : Padalarang - Cimareme Merlukeun Fly Over

  • 610 views
  • 0 comments

Keur ngungkulan kamacetan di jalan Padalarang - Cimareme Kabupaten Bandung Barat (KBB) kudu ngabogaan jembatan Fly Over keur ngurangan kamacetan lalu Lintas diwilayah ieu. Hal ieu kaungkab sabot sababaraha anggota DPRD Jabar ngadatangan langsung Pemda Kabupaten Bandung Kulon dina raraga pangdongdon Dewan 2018.

Ketua Fraksi Golkar Amanah DPRD Jabar, Yod Mintaraga nu ngilu aub kana rombongan netelakeun, informasi kahayang pangwangunan jembatan fly over ieu wewenang ti Pamarentah wewengkon satempat sacara langsung dina acara Citra Bakti Dewan sawatara waktu katukang.

Dirina ngajen, sacara teknis ayana Jalan Padalarang- Cimareme arus lalu-lintas kandaraan tumpakanna saban poena sok aya dina kaayaan mudal. Ku kituna ngaganggu  pisan arus jalan  nu ti Bandung ka Cianjur, Bogor atawa Jakarta. 

"Jadi penting pisan ku ayana jembatan ieu, keur ngurangan kamacetan, pan lamun urang ngagunakeun jalan eta jarak tempuhna kalilaan teuing lantaran ku macet," pokna Yod waktu dipanggihan di Gedong DPRD Jabar sawatara waktu katukang.

Dirina netelakeun, salila ieu jarak tempuh ti Padalarang ka Cimareme lilana palampahan nepikeun ka meakkeun waktu 3-4 jam. Lamun geus aya Fly Over mah bisa dipastikeun jarak tempuhna ngan sajam bae. 

Salian ti kitu, ku ayana jembatan ieu ngabantu pisan keur kandaraan gede anu ngirimkeun distribusi barang ka ibu kota anu pasti jeung moal meakeun waktu nu lila.

Ngeunaan rencana ieu, nurutkeun Informasi ti pemda KBB geus dirarancang sarta diajukeun ka pusat ngan acan aya tanggapan serius. 

Ku kituna, Yod ngusulkeun ka Kapala Daerah atawa Sekretaris ngayakeun koordinasi jeung Pemprov Jabar sangkan ieu rencana bisa geura-geura diakomodir sarta dianggarkeun ngaliwatan APBD Provinsi.

"Intina ti dewan mah ngadukung wae, komo deui ieu keur ngarojong pangwangunan di Jawa Barat," pokna Yod Mintaraga.

Sanajan kitu, dirina hoream nyebutkeun ngeunaan estimasi waragad anu diperlukeun keur ngawangun fly Over ieu, ku kituna masalah anggaran sarta masalah teknis lianna.

"Urang dewan ngan nepikeun naon anu jadi kahayang wewengkon, lamun ngeunaan waragad atawa panjang lebar jembatan kasebut, tanyakan wae ka BINA Marga anu ngabogaan pangaweruh keur ngeunaan eta," pokna Yod Mintaraga. (Amat Heryadin)

Komentar
Nama
Email
Komentar
Masukkan Angka berikut
Jika Anda pernah memberikan komentar sebelumnya di Bewara Jabar, maka sebaiknya Anda menggunakan email yang sama dengan sebelumnya supaya Anda tidak harus melakukan verifikasi kembali.
Jika Anda belum pernah sebelumnya memberikan komentar, maka komentar Anda akan langsung muncul jika Anda sudah melakukan verifikasi. Proses verifikasi sangatlah mudah, Anda cukup meng-klik link yang kami kirim ke email Anda.
Email Anda tidak akan dimunculkan jika komentar Anda disetujui.
jasa pembuatan website murah
©2017 Bewara Jabar All right reserved
Kriminalitas Siber di Dunia Perbankan Perlu Diwaspadai    |    Melalui t-money, bank bjb syariah Lawan Kasus Korupsi    |    Perkokoh Ekonomi Warga via Kredit UMKM bank bjb    |    bank bjb Berkomitmen Dukung Literasi Nasional    |    Hadapi Tantangan 2019 dan Sejumlah Isu, bjb Praktikan Spirit Digitalisasi    |